Welke radiator heb ik nodig? - Laurens Radiatoren

Welke radiator heb ik nodig?

Er zijn verschillende manieren om een ruimte lekker warm te krijgen. Een radiator is er daar één van. Laat dat nou ook meteen de meest praktische keuze zijn. Enerzijds omdat ze gemakkelijk en vlot een ruimte naar keuze verwarmen. Anderzijds omdat er altijd eentje past bij jouw wensen en eisen. Dus vraag jij je af ‘welke radiator heb ik nodig?’ dan helpen wij je de juiste te vinden!

Inhoud

Soorten radiatoren

Er zijn diverse radiatoren verkrijgbaar. Om de juiste keuze te maken is het van belang te weten welke soorten er zijn. We zetten ze voor je op een rij.

Ledenradiator

Ledenradiatoren – ook wel kolomradiatoren – zijn moderne radiatoren met een klassiek uiterlijk. Je ziet ze terug in diverse ruimtes. Denk aan nieuwbouwhuizen, ziekenhuizen of gerenoveerde panden.

Dankzij de elementen – oftewel de leden – zien de radiatoren er klassiek uit. Onze Atol kolomradiator heeft een zeer goede warmteafgifte en verdeelt dit in ca. 50% convectie en 50% warmtestraling. Deze ledenradiator heeft een lange levensduur en een uitstekend warmtegeledingsvermogen. Daarnaast zijn de ledenradiatoren veilig en energiezuinig.

Gietijzeren radiator

De gietijzeren radiator hebben dankzij hun specifieke materiaaleigenschappen een zeer lange levensduur. Ze geven – in vergelijking met een stalen radiator – een grotere warmtestraling af.

Dankzij hun gewicht hebben traditionele gietijzeren radiatoren langer de tijd nodig om op te warmen. Daarentegen geven ze veel energie terug door warmte. Een handige eigenschap die vooral bij slecht geïsoleerde gebouwen een uitkomst biedt.

Een ander voordeel van gietijzeren radiatoren is de impact op het milieu. Deze is aanzienlijk kleiner dan bij moderne paneelradiatoren. Hoewel er meer energie nodig is bij de productie, is de ecologische voetafdruk vele male kleiner. De levensduur overtreft de paneelradiator met factor vier tot vijf. Je maakt gemakkelijk 100 jaar lang van een gietijzeren radiator.

Design radiator | Laurens Radiatoren

Design radiator

Design radiatoren passen – met uitzondering van de badkamer – in elke ruimte. Ze zijn ontwikkeld met eerste klas technologie en baanbrekende innovaties. Niet gek dus, dat onze design radiatoren een uitzonderlijk verwarmend vermogen hebben en praktisch onderhoudsvrij werken voor vele jaren.

Het uitzonderlijke ontwerp van deze radiatoren garandeert een grote mate van exclusiviteit. Wij zijn nauw betrokken bij de samenwerking tussen designers en radiatorproducenten in heel Europa.

Elektrische radiator

Elektrische radiatoren zijn ook wel bekend als de reguliere radiatoren, maar dan werkend op stroom. Een belangrijk voordeel is de mate van flexibiliteit. Overal waar een stopcontact is, kun je een radiator plaatsen. Handig om bijvoorbeeld je werkkamer of bedrijfsruimte snel en duurzaam te verwarmen. En wat dacht je van een combinatie met zonnepanelen?

Verticale radiator

Verticale radiatoren leveren – in tegenstelling tot gebruikelijke horizontalen plaatradiatoren – een positieve bijdrage aan je interieur. Een verticale radiator bespaart ruimte op de muur waardoor je extra ruimte krijgt voor dat leuke kastje of die fijne stoel.

Ook zijn verticale radiatoren ontzettend krachtig. Extra vermogen gewenst? Plaats een dubbele radiator. Een verticale radiator is ook met voetjes en muurbeugels dwars op een muur te plaatsen. Hiermee ben je in staat een ruimte optisch beter te verdelen. Perfect tussen een bad en toilet of eettafel en woonkamer.

Design radiator | Laurens Radiatoren

Industriële spiraalradiator

Spiralix designradiatoren – ook wel industriële spiraalradiator – zijn vervaardigd uit stalen ribbenbuizen. De ribbenbuizen kunnen met halfronde bochten of haakse bochten aan elkaar gelast worden zodat grotere krachtige radiatoren ontstaan. Dankzij deze constructiemethode zijn ze uitermate geschikt voor toepassingen in de industrie, openbare ruimtes maar ook een reguliere woonruimte.

Er zijn verschillende buisdiameters en een veelvoud aan lengtes tot zes meter beschikbaar. Daarbij komt een uitgebreide keuze aan afmetingen en warmtecapaciteit kijken. Je plaatst de Spiralix zowel als muurmodel horizontaal als verticaal. Daarnaast zijn er vloermodellen op voet en vrijstaand beschikbaar.

Badkamer radiator

Een badkamer vraagt om een specifieke radiator. Onze badkamerradiatoren zijn beschikbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. In combinatie met een design radiatorkraan en accessoires is het een waardevolle aanwinst voor elke badkamer.

Het doel van een badkamerradiator is – naast het verwarmen van de ruimte – het drogen van handdoeken en badjassen. Het designelement is echter minstens zo belangrijk. Ga daarom voor een radiator die past in het totaal plaatje van jouw badkamer. Modern of klassiek. Jij maakt de keuze. En wil je daar bijpassend kraanwerk, mooie rozetten en een koppeling in de juiste kleur bij? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Welke radiator heb ik nodig? | Laurens Radiatoren

Benodigd vermogen van een radiator

Om het juiste vermogen van een radiator te berekenen is het belangrijk om rekening te houden met twee zaken: de isolatie van de ruimte en het type ruimte dat je wilt verwarmen.

We helpen je een indicatieve berekening te maken. Allereerst bereken je de inhoud van de ruimte en bepaal je het warmteverlies en – behoefte. De warmtebehoefte is gelijk aan het benodigd vermogen dat de radiatoren dienen te leveren.

Maak gebruik van onze calculator of ontdek uitgebreide informatie in ons blog over het vermogen van een radiator berekenen.

Welke radiator heb ik nodig? | Laurens Radiatoren

Spiralix RAO2 Verticaal